Duurste dressuurpaard Totilas scoort hattrick op CHIO Aken
Rath en Totilas Foto: AP
Dressuurruiter Matthias Rath heeft zondag zijn derde overwinning op vier dagen tijd geboekt op de prestigieuze CHIO van Aken. Met de legendarische hengst Totilas won de 26-jarige Duitser de Freestyle Grand Prix. De combinatie kreeg een score van 82,825 procent. De Amerikaan Steffen Peters werd met Ravel tweede (82,000 %), de Nederlandse Adelinde Cornelissen met Parzival derde (81,775 %).

Rath en Totilas wonnen donderdag al de Grand Prix en bezorgden Duitsland zo de zege in de landenprijs en vormden zaterdag de beste combinatie in de Grand Prix Special.

 

De 11-jarige Totilas is het beste en het duurste dressuurpaard in de geschiedenis. De Nederlander Edward Gal veroverde vorig jaar op de Wereldruiterspelen in Kentucky drie keer goud met de zwarte hengst. Nadien werd Totilas voor 10 miljoen euro verkocht aan de Duitser

Paul Schockemöhle, een voormalig springruiter en nu eigenaar van een succesvolle stoeterij, die hem aan zijn landgenoot Mathias Rath uitbesteedde. Het duurde een tijdje voor het duo elkaar vond, maar vorige maand was het op de Duitse dressuurkampioenschappen dan toch een eerste keer raak.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in