Wie stiekem hoopte in de adel verheven te worden, is er ook dit jaar aan voor de moeite. De reden? Het gebrek aan een volwaardige regering.

Koning Albert zal naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli voor het tweede jaar op rij geen landgenoten in de adelstand verheffen. Omdat de regering nog altijd ontslagnemend is, vindt het paleis dit nu niet wenselijk, zo meldt televisiestation vtm zondag.

Meestal onderscheidt de vorst naar aanleiding van de nationale feestdag een aantal verdienstelijke Belgen met de titel van ridder, baron graaf of burggraaf. Vorig jaar besliste de vorst om deze traditie na de verrassende verkiezingsuitslag even 'on hold' te zetten. Men dacht toen dat er wel snel een nieuwe regering zou komen, stelt vtm.

Dertien maanden na de verkiezingen is er echter nog geen zicht op een nieuwe regering en worden er andermaal geen nieuwe adellijke titels uitgereikt omdat men vindt dat dit in lopende zaken eigenlijk niet kan, luidt het. De commerciële omroep suggereert dat de vorst daarmee zijn ontevredenheid wil tonen over het feit dat er nog altijd geen nieuwe federale regering is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in