Bij een ongeval met twee wagens in Sint-Jans-Molenbeek zijn zaterdagnacht één dode en vier zwaargewonden gevallen. Twee slachtoffers verkeren in levensgevaar. Eén van de chauffeurs sloeg na het ongeval op de vlucht.

Het ongeval gebeurde om 2.15 uur op de hoek van de Mettewielaan en de Vrijheidslaan. Volgens de politie negeerde één van de voertuigen een rood verkeerslicht. Een Nissan met vijf inzittenden werd aangereden door een Mercedes. Een 53-jarige man aan boord van de Nissan overleefde de klap niet. De bestuurder raakte zwaargewond, net als drie vrouwelijke passagiers. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

De inzittenden van de Mercedes sloegen na het ongeval op de vlucht. Volgens de politie bevonden er zich aan boord van de wagen drie personen met de Oekraïense nationaliteit. Zondag kort na de middag werden twee mannen van 21 en 22 jaar opgepakt. Ze ontkennen dat zij de Mercedes bestuurden.

Het onderzoek om de bestuurder terug te vinden wordt voortgezet. De eigenaar van de auto, die zijn wagen had uitgeleend, heeft niets met de zaak te maken. Het parket stuurde een verkeersdeskundige en een laboteam ter plaatse.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in