Ex-hoofdredacteur News of the World gearresteerd
Foto: reuters
Rebekah Brooks, de ex-directrice van News International, is gearresteerd op verdenking van corruptie en het hacken van telefoons. Brooks maakte zelf bekend dat zij de politie 'helpt bij het onderzoek'.

De politie voert een onderzoek naar journalisten van onder meer het inmiddels opgedoekte tabloid News of the World die telefoons hackten van Britse publieke figuren en slachtoffers van misdaden.

De 43-jarige Brooks werd zondag gearresteerd toen ze, volgens afspraak, verscheen op het politiebureau in Londen. 'Dit bezoek aan de politie was afgesproken', zei haar woordvoerder. Hij zei wel dat Brooks niet verwacht had te worden aangehouden.

Ontslag

Brooks diende vrijdag haar ontslag in als directrice van News International, een onderdeel van het media-imperium van de Australische Amerikaan Rupert Murdoch.

Ze was eerder hoofdredacteur van wijlen het schandaalblad News of the World en van het tabloid The Sun, eveneens eigendom van Murdoch. Brooks was hoofdredacteur van News of the World toen reporters de telefoon afluisterden van Milly Dowler, het ontvoerde meisje dat later vermoord bleek te zijn, en knoeiden met haar voicemailbox.

Brooks is de tiende persoon die ingerekend wordt in het kader van het onderzoek naar het afluisterschandaal rond News of the World.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in