Politie verspreidt opsporingsbericht Turnhoutse schutter
De verdachte is volgens de politie de 25-jarige Daniël Langewouters, een man uit de regio Turnhout. Foto: BELGA/Federale politie
De lokale politie van de regio Turnhout heeft op vraag van de onderzoeksrechter een opsporingsbericht verspreid over de schietpartij vrijdagnacht in een Turnhouts café. Daarbij kwam een man om het leven. De dader is nog steeds voortvluchtig.

De verdachte is volgens de politie de 25-jarige Daniël Langewouters, een man uit de regio Turnhout. Hij is ongeveer 1,80 meter groot en normaal gebouwd, heeft korte zwarte haren en een licht getaande huidkleur. Wie weet waar de man verblijft of andere nuttige informatie heeft, kan gratis contact opnemen met de speurders op het nummer 0800 30 300. De politie wijst er nog op dat de man gevaarlijk is en waarschijnlijk in het bezit van een vuurwapen. Voorzichtigheid is dus geboden.

De schietpartij ontstond omstreeks 3 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag in café De Watertoren in de Warandestraat. Na een ruzie op een feestje, waarbij enkele klappen waren gevallen, werd de nu gezochte Langewouters uit het café gezet. Hij kwam even later weer binnen met een vuurwapen, dat hij richtte op de persoon met wie hij het aan de stok had.

Een andere man werd echter in het daaropvolgende tumult geraakt. Het slachtoffer overleed ter plaatse. In totaal vielen er drie schoten, maar niemand anders raakte gewond. De verdachte nam meteen de vlucht en is dus nog steeds spoorloos. Hij zou al een gerechtelijk verleden hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in