Labour-leider Ed Miliband wil de macht van het media-imperium van Rupert Murdoch aan banden leggen. In een interview in de Britse krant The Observer noemt hij de huidige mediaconcentratie ronduit "gevaarlijk".

De storm rond News Corp, het mediabedrijf van Murdoch, is nog altijd niet bedaard sinds het afluisterschandaal door zijn boulevardkrant News of The World. Die krant werd intussen opgedoekt en twee toplui binnen de groep namen ontslag, maar de politiek blijft zich roeren.

"Ik denk dat de concentratie van zoveel macht in handen van één persoon ongezond is en dat dat geleid heeft tot machtsmisbruik binnen zijn organisatie", verklaarde Miliband in het interview.

Volgens de Labourleider moet de situatie waarbij één persoon een marktaandeel heeft van meer dan 20 procent bij de kranten, herbekeken worden.

Miliband is sinds het uitbreken van het schandaal één van de voortrekkers in het protest. Hij eiste het ontslag van Rebekah Brooks, vroeg de oprichting van een onderzoekscommissie en diende in het parlement een motie in waarbij News Corp. gevraagd werd af te zien van de overname van BSkyB. Al deze eisen werden intussen ingewilligd.

Intussen heeft Murdoch een tweede reeks advertenties in zijn kranten geplaatst waarin hij nog eens erkent fouten te hebben gemaakt.