Benidorm Bastards palmt nu ook BBC in
Foto: rr
Benidorm Bastards, het paradepaardje van 2BE en productiehuis Shelter, blijft het internationale televisielandschap veroveren. Na passages in onder meer Israël, Zweden, de Verenigde Staten en Zuid-Korea, is het concept nu ook opgepikt door de Britse televisiezender BBC1 en het Australische Foxtel.

Het format van de brutale oudjes die andere mensen bij de neus nemen won pijlsnel aan populariteit. Intussen haalde de reeks twee Gouden Rozen binnen en werd het concept al aan een twintigtal landen verkocht. Daar komen nu ook het Verenigd Koninkrijk en Australië bij.

Tim Van Aelst van productiehuis Shelter is alvast laaiend enthousiast. ‘Momenteel ben ik nog volop bezig met de productie in de Verenigde Staten (als executive producer en writer, red.). Hierna reis ik meteen door naar Londen om er hetzelfde te doen voor BBC1. Het zijn drukke maar heel boeiende tijden.’

Ook het Australische televisiestation Foxtel kocht zopas de rechten voor de productie van het programma. Over vijf weken, wanneer de winter in Australië voorbij is, starten de opnames in Sydney.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in