Varkensoester met gandaham, aardappel in citroenboter en crème van gele wortel
Foto: rr
Ingrediënten (voor 4 personen): 4 varkensoesters 4 sneetjes Gandaham 4 dikke aardappelen 1 stengel citroengras 1 halve citroen Grof zout, geplette peper 250 g boter 250 g gele wortelen 1 dl room Peper, zout

Bereiding:

1. Steek mooie cilinders uit de aardappelen en doe ze samen met de boter, grof zout, peper, de halve citroen en het geplette citroengras in een kookpot. Laat ze garen op een zacht vuur.

2. Schraap de wortelen en snijd ze in plakjes. Kook ze gaar in gezouten water en giet ze af. Voeg de room toe en breng op smaak. Mix met de staafmixer en druk de massa door een fijne puntzeef.

3. Verwarm de oven voor tot 180° C. Wikkel de ham rond de varkensoesters en fixeer telkens met een tandenstoker. Breng op smaak met peper en zout en bak goudbruin aan beide kanten. Leg het vlees op een bakplaat en laat het 7 minuten bakken in de oven. Serveer zoals op de foto.

Een recept van ladychef Yanaïka