Kristof Vliegen zet een punt achter zijn carrière als internationaal proftennisser. De 29-jarige Limburger zal later vandaag zijn beslissing toelichten op een persconferentie. Vliegen was na een resem blessures weggezakt naar de 448ste plaats op de wereldranking.

Elf jaar geleden zette hij de stap naar het proftennis. In 2002 won hij met het graveltoernooi van Genève zijn eerste Challenger, in 2003 bereikte hij voor het eerst de finale van een ATP-toernooi. In 2004 stond hij voor het eerst in de top 100 van de ATP-ranking en eind oktober 2006 bereikte hij met de dertigste plaats op de wereldranglijst de hoogste positie in zijn carrière. In zijn topjaar haalde hij in München ook voor de tweede keer de finale van een ATP-toernooi.

Lleyton Hewitt

In totaal won Vliegen negen Challengertoernooien. Op een Grand Slam raakte hij nooit verder dan de derde ronde. Hij maakte ook herhaaldelijk deel uit van de Davis Cupploeg en beleefde er in februari 2007 zijn gloriemoment. In de eerste ronde van de Wereldgroep klopte hij Lleyton Hewitt. Hij won ook zijn tweede enkelspel en stuwde België zo naar 3-2 winst tegen Australië.

Vanaf 2009 ging het bergafwaarts met Vliegen. Een virus hield hem negen maanden van de courts waardoor hij wegzakte uit de top 100. Door onder meer schouderproblemen en een liesoperatie kon hij zijn beste niveau niet meer halen. Dit jaar ging hij er in het Challengertoernooi van Wolfsburg in de eerste ronde uit. In Cherbourg haalde hij de tweede kwalificatieronde, maar daarin moest hij opgeven.