Oudste bakkerij van Parijs wordt romantisch hotel
Foto: hotel petit moulin
Hotel 'Le Petit Moulain' ligt in het hartje van de hippe wijk Marais. Modeontwerper Christian Lacroix mocht er de kamers inrichten.

Op de gevel van 'Le Petit Moulain' staat nog steeds in grote letters 'boulangerie' geschreven - een aandenken aan de tijd toen hier een bakkerij huisde waarvan gezegd werd dat Victor Hugo er zijn brood kwam kopen. De bakkerij en het aanpalende café werden samen omgebouwd tot een hip boetiekhotel op de hoek van de Rue de Poitou in het centrum van Parijs.

Het 'café du quartier' dateert van rond de eeuwwisseling, maar werd opgevrolijkt met meubels uit de jaren zestig - hier wordt 's ochtends het ontbijt geserveerd. De zeventien kamers van het hotel kregen werden ingericht door ontwerper Christian Lacroix, die hen een voor een een eigen identiteit gaf: sommige kamers ademen de historiek van het gebouw uit terwijl andere heel zen of net met veel gevoel voor kitsch werden ingericht. Er werd gewerkt met hout, leer, behang en keramiek, maar ook met hypemoderne verlichting en vintage meubels.

Een nachtje logeren kost hier 190 euro, voor een driedaags romantisch arrangement (inclusief boottochtje op de Seine en champagneontbijt) betaal je 487 euro per persoon.

Meer info vind je op http://www.paris-hotel-petitmoulin.com