Een schip is zondag op de rivier de Wolga gezonken. Meer dan 100 mensen worden nog vermist. Dat heeft het Russische ministerie van Rampen gezegd.

75 mensen werden meteen gered door een ander schip, maar er is nog weinig hoop dat er nog overlevenden worden gevonden. Volgens het ministerie waren er 135 passagiers en 47 bemanningsleden aan boord.

Het ongeluk met het schip de Bulgaria voltrok zich in de regio Tatarstan, ongeveer 750 kilometer ten oosten van Moskou. Het schip, met twee dekken boven elkaar, helde plotseling over en verdween binnen enkele minuten onder water, zei een overlevende tegen het televisiestation Vesti 24.

Het schip voer op dat moment midden op het stuwmeer van Koeibisjev, minstens drie kilometer van de dichtstbijzijnde oever. Het water is ter plaatse twintig meter diep.

'Twee schepen hielpen niet'

 Een overlevende zei tegen Vesti 24 dat andere schepen gewoon doorvoeren zonder zich om de drenkelingen te bekommeren. 'Twee schepen stopten niet, hoewel we met onze handen om hulp wuifden.'

Schip zonder compartimenten

De Wolga is de langste en grootste rivier van Europa. Vooral in de zomermaanden trekt zij veel toeristen.

De Bulgaria is eigendom van een toeristisch bedrijf en was van de stad Bulgar op weg naar de regionale hoofdstad Kazan. Volgens de website is het schip berekend op honderdveertig personen.

Het schip werd eind jaren vijftig in Tsjechoslowakije gebouwd. Een expert, Dmitri Voropajev van de reisorganisatie Samara, zei tegen persbureau RIA-Novosti dat in de Bulgaria geen compartimenten waren gebouwd. 'Bij een ongeluk zinken deze schepen binnen enkele minuten.' De Russische Bond voor de Toeristenindustie zei tegen Interfax dat de Bulgarije in geen jaren was geïnspecteerd of gemoderniseerd.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in