Colsaerts eindigt knap derde op Scottish Open golf
Foto: BDW
Nicolas Colsaerts blijft op een hoog niveau golfen. Nadat hij vorige week al knap elfde werd tijdens het Open de France, is hij op een gedeelde derde plaats geëindigd op het Barclays Scottish Open. Dat is een toptoernooi dat dient als ultieme test voor het Open Championship, de derde major van het seizoen, die donderdag van start gaat.

Door de slechte weersomstandigheden werden er maar drie ronden gespeeld in plaats van vier. Zo moest onze landgenoot, die vrijdag zijn tweede ronde kon afwerken, zaterdag niet aan de slag.

Op de Castle Stuart golfbaan in het Schotse Inverness, lukte de 28-jarige Brusselaar een foutloze ultieme ronde in 67 slagen en dit na vijf birdies.

De zege was voor de Engelsman Luke Donald, het nummer 1 van de wereld. De 33-jarige uit Hemel Hempstead lukte een ultieme ronde in 63 slagen, negen onder par. Hij zette de naaste concurrent, de Zweed Fredrik Andersson Hed, die een ronde lukte in 62 slagen, op de laatste dag nog op vier slagen. Voor Donald is het al de derde zege van het seizoen en zijn negende individuele titel. Dit seizoen won hij ook al het WGC Accenture Match Play Championship en het BMW PGA Championship.