Luis Leon Sanchez: 'Goed om het moreel op te krikken'
Foto: AP
Luis Leon Sanchez snelde zondag naar zijn derde etappezege in de negende Tourrit. De 27-jarige Spanjaard won in 2008 al in Aurillac en haalde het een jaar later in Saint-Girons. Toen toonde hij zich ook de sterkste in een spurt met drie, met onder meer ook Sandy Casar die zondag derde werd.

Dit seizoen was het pas de tweede overwinning voor Sanchez, na zijn nationale tijdrittitel, bij zijn nieuwe ploeg Rabobank.

'Dit is goed voor het moreel van Rabobank, dat zaterdag door het verlies van meer dan een minuut voor Robert Gesink behoorlijk gezakt was', aldus Luis Leon.

'Dit lijkt overigens wel de Tour van de eliminatie. We zijn alweer twee kandidaten voor het podium kwijtgespeeld en erg was ook de manier waarop mijn landgenoot Flecha en Hoogerland uit de kopgroep gereden werden. Het raakt me, maar het maakte natuurlijk mijn zaak niet. Ik mocht deze kans niet laten glippen. Een onverwachte kans bovendien, want eigenlijk was ik naar de Tour gekomen met als enige opdracht om Robert Gesink te helpen.'