Serge Paoletti, de ostheopaat van Alexandre Vinokourov (37), heeft gezegd dat de Kazach erg teleurgesteld is dat hij zijn laatste Tour vroegtijdig moet stopzetten door een zware val. 'Maar dat is het leven', aldus Vinokourov, die met de helikopter naar een ziekenhuis in Parijs werd overgebracht.

'Vinokourov heeft een complexe dijbeenbreuk (de kop van het rechterbovenbeen zou gebroken zijn) en een kleine breuk in het schaambeen opgelopen bij de val', aldus de ostheopaat. 'Maar hoewel hij erg teleurgesteld is, kon Alexandre er al mee lachen in het ziekenhuis: als ik val, doe ik het goed, zei hij.'

Vinokourov werd eerst naar het ziekenhuis van Aurillac gebracht, maar gaat later op de avond naar het ziekenhuis Salpêtrière in Parijs. Daar wordt hij door de hoofdspecialist onderzocht en mogelijk vanavond nog geopereerd. 'Ik had Parijs graag op een andere manier dan in een ziekenwagen gehaald', aldus de Kazach.

'Had nog erger kunnen zijn'

'Dit had ik nooit kunnen voorspellen. Het is echt een grote teleurstelling voor mij. Ik ben zeer ongelukkig nu. Maar ik stel me gerust met de gedachte dat het nog veel erger had kunnen zijn', aldus Vino. 

'Die blessure zal me lang aan de kant houden en ik zal de Tour nu vanuit mijn zetel moeten volgen op televisie. Maar ik zal natuurlijk supporteren voor Astana en ik ben er zeker van dat ze in staat zijn om een rit te winnen.'
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in