Evgeny Bobryshev (Honda) heeft overtuigend zijn eerste zege van het seizoen in de MX1-klasse geboekt. De Rus won in Teutschenthal beide reeksen in de Grote Prijs van Duitsland, telkens voor de Italiaanse WK-leider Cairoli. Onze landgenoot Clement Desalle (Suzuki) kon opnieuw de schade beperken met een vijfde en een derde plaats in de reeksen.

Bobryshev won reeks één met vier seconden voorsprong op Cairoli en had in de tweede reeks nog wat minder overschot. De twee leverden een pittig duel, tot Cairoli in de slotronde even voet aan de grond moest zetten en de zege binnen was voor de Rus.

Desalle werd derde in de Grote Prijs en ziet zijn achterstand in het WK op Cairoli groeien tot 18 punten. De Italiaan sprokkelde 44 punten in Teutschenthal en komt nu op 366 in totaal, Desalle telt 348 punten. De Fransman Steven Frossard, derde in de eerste reeks maar pas 15e in de tweede, is derde met 326 punten, voor Bobryshev (294 punten).

Ken De Dycker kan met een zesde plaats (6e en 5e in de reeksen) in de eindstand best tevreden zijn, en ook Steve Ramon deed het aardig als tiende (10e en 9e). Kevin Wouts werd 20e (22e en 16e), Yentel Martens 31e (32e en opgave). Kevin Strijbos kende een baaldag en viel uit in beide reeksen.

Volgende zondag 17 juli volgt met de GP van Letland de tiende manche van het seizoen op het parcours van Kegums.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in