Weer nieuwe recordtijd triatlon
Foto: EPA
De 34-jarige Duitser Andreas Raelert heeft in eigen land de Challenge triatlon van Roth gewonnen in een nieuwe recordtijd. Voor de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen had hij een tijd van 7 uur, 41 minuten en 36 seconden nodig.

Daarmee doet hij meer dan vier minuten beter dan het wereldrecord dat onze landgenoot Marino Vanhoenacker vorige zondag in Klagenfürt had gebracht op 7u45:58, maar in tegenstelling tot de triatlon van Klagenfürt is de langeafstandswedstrijd van Roth geen Ironman triatlon. Die moeten georganiseerd worden door de World Triathlon Corporation (WTC), en dat is in Roth sinds 2002 niet meer het geval. De toptijd van Raelert geldt dan ook niet als een 'Ironman record'.

Een andere Duitser, Sebastian Kienle, werd tweede op bijna 16 minuten van Raelert in 7u57:06. De Nieuw-Zeelander Keegan Williams kwam als derde over de aankomst (8u16:01).

Bij de vrouwen was er opnieuw een toptijd voor Chrissie Wellington. De Britse finishte in 8u18:13 en moest bovendien slechts vier mannen laten voorgaan. Ook haar chrono is een record, maar net als voor Raelert geldt het niet als een 'Ironman record'.