In het Vlaams-Brabantse Holsbeek is in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige vrouw uit Kessel-Lo om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De bestuurder die de vrouw aanreed pleegde vluchtmisdrijf, maar kon later opgepakt worden. Volgens het Leuvense parket was de man onder invloed van alcohol. Hij kon nog niet verhoord worden, zodat nog niet helemaal duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld.

Het waren voorbijgangers die kort voor middernacht het lichaam van de vrouw aantroffen langs de kant van de weg, op de Rotselaarsebaan, in de buurt van de afrit van de E314. Ze had een zware hoofdwonde en was duidelijk door een wagen aangereden.

Getuigen hadden in de buurt van het ongeval een bestelwagen opgemerkt en op basis van de beschrijving en de nummerplaat kon de politie rond 4.30 uur de bestuurder van de opsporen en arresteren. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en kon niet verhoord worden.

Het Leuvense parket heeft intussen een onderzoeksrechter aangesteld om volledige klaarheid te scheppen. Zo is het nog niet duidelijk wat de vrouw op die plaats te voet deed, op dat uur van de nacht. Bovendien zou ze eerder opgemerkt zijn aan boord van de bestelwagen die haar later aanreed. Mogelijk heeft ze een lift gekregen van de bestuurder, maar daarover bestaat nog geen zekerheid.