De scouts van Bossut hebben dit weekend per ongeluk aangebeld op het koninklijk kasteel in Ciergnon in de provincie Namen met de vraag of ze er mochten kamperen. Dat meldde Bel-RTL en is bevestigd door het paleis.

De scouts waren op kamp in de regio rond Dinant. Toen ze een vos opmerkten trachtten ze het dier te volgen. Ze klommen over een hek en troffen tot hun grote verbazing een kasteel aan op hun weg.

Daarop besloot de groep te vragen of ze in het park de nacht mochten doorbrengen. 'Toen we aan de deur belden werden we ontvangen door een heer met een vlinderdas', zegt een van de scouts op de radio. 'Hij vertelde ons dat we ons op het koninklijk domein van Ciergnon bevonden.'

Het paleis bevestigt het verhaal. 'De scouts belden aan de deur van het kasteel aan, waar hen werd uitgelegd dat het domein privé-eigendom was en dat men hen geen slaapplaats voor de nacht kon aanbieden. Een lid van het veiligheidsdetachement heeft hen naar de uitgang van het domein vergezeld en hen veel geluk gewenst met hun hike', klinkt het in een mededeling.

De scouts zeggen dat ze bij hun vertrek koningin Paola hebben zien voorbijrijden. Dat verhaal is niet bevestigd.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in