Gesink wel, Garate niet van start in negende etappe
Foto: Photo News
Robert Gesink start zondagmiddag in de negende etappe van de Tour de France. Zijn ploegmaat Juanma Garate stapt uit de Ronde van Frankrijk. Dat meldt hun ploeg Rabobank zondag, voor de start van de negende etappe.

Gesink kende zaterdag een lastige dag. In de etappe naar Super Besse ondervond hij nog veel last van zijn valpartij van enkele dagen geleden. Hij verloor 1'08" op de andere favorieten. 

De Nederlander zakte weg naar de 17e plaats in het klassement, maar behoudt wel de witte trui van beste jongere. 

'Kan rustdag goed gebruiken'

'Ik heb goed geslapen,' vertelde Gesink voor de start aan onze reporter ter plaatse Ann Braeckman. 'Maar heb wel op de verkeerde kant gelegen. Ik heb een beetje pijn aan mijn ribben.'

'Ik denk wel dat ik de finish ga halen vandaag, dat zal het probleem niet zijn. De vraag is alleen als hoeveelste ik over de streep zal komen. Die rustdag van morgen kan ik wel goed gebruiken.'

Garate geeft op

De Bask Garate stapt dan weer uit de Ronde van Frankrijk. Hij ondervindt te veel hinder van de verwondingen die hij heeft opgelopen bij de valpartij in de vijfde etappe, waarbij ook zijn kopman Robert Gesink ten val kwam.

Garate liep een scheurtje op in de rechterbovenarm. Hij heeft het daarna nog drie ritten volgehouden, maar de renner blijft erg veel last hebben. In overleg met de medische staf en de ploegleiding is daarom besloten dat Garate de remmen dichtknijpt.

Het peloton telt na de opgave van Garate nog 187 renners.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in