Bryan Adams zet feestje Simple Minds voort op TW Classic
Bryan Adams Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC
Ze kunnen zó met brugpensioen, maar met z’n tweetjes hielden ze gisteren wél TW Classic overeind: Jim Kerr (52) van Simple Minds en Bryan Adams (51). Met 35.000 bezoekers is deze tiende editie een succes.

Niet dat jonkies op TW Classic niet welkom zijn, integendeel. Dit is het soort muziekfestival dat een mens niet tot een babysit dwingt. Bezoekers brengen gewoon hun kinderen mee, vaak niet ouder dan drie of vier jaar. Waar die minimensjes dan naar luisteren? James Blunt, misschien? Die is zelf nog amper uit de pampers. In vergelijking met oorlogsveteranen van The Faces en Simple Minds, natuurlijk: Blunt is 37.

Nog even iets over die brave Blunt uit Tidworth: over dat gekke mondje van hem en het geluid dat eruit komt, kun je héél smalend doen. Maar Blunt legde met zijn liedjes wel een roze dekentje over de wei. Met al dat You’re beautiful en Goodbye my lover gingen alle koppels tien centimeter dichter bij elkaar staan, voor zover de vrouw niet tien centimeter richting podium was opgeschoven om in gedachten tegen Blunt aan te schurken.

Jarig

Maar het waren dus de oudjes die zoals verwacht een échte weidebrand veroorzaakten, na masseerwerk van opwarmers Selah Sue en Gabriël Rios, allebei zeer verdienstelijk. Mick Hucknal (ex-Simply Red) zet het eerste feestje in gang. Mick (51) liet met zijn Faces als eerste een publiek achter dat om meer ging roepen. Als de Faces een perkje in brand konden steken, dan liet Jim Kerr van Simple Minds een hele berm in de fik vliegen. Kerr was gisteren jarig, misschien lag het daar aan. Niet dat Kerr zichzelf op zijn 52ste verjaardag heruitvond, maar de man mag op zijn kop staan en in het Mandarijns zingen: hij heeft de monsterhits van Simple Minds op zak om elke twijfelaar over de streep te trekken. U had het publiek moeten horen bij Don’t you (forget about me) en Someone somewhere in summertime: het Scala-koor was er niks tegen.

‘Te veel’ hits

Het orgelpunt, na de betoverende songs van de immer bekoorlijke Sharleen Spiteri van Texas? Niet geheel onverwacht werd dat geplaatst door Bryan Adams (51). De Canadees heeft gewoon te veel hits voor deze wereld. I need somebody blies de avondkou zó de deur uit. De zomer van ’69 was mooi, maar deze is ook niet slecht begonnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in