Op duizend tickets na zijn de twee concertdagen van Prince op het Gentse Sint-Pietersplein uitverkocht. Na een voorprogramma besteeg His Royal Badness dinsdagavond rond 20.15 uur het podium voor een concert dat uiteindelijk meer dan drie uur zou duren.

Bij organisator Greenhouse Talent is men erg enthousiast. 'Er werden nog heel wat tickets aan de kassa's verkocht, alles samen zijn 14.000 van de 15.000 kaartjes de deur uit. We kunnen alvast van een heel groot succes spreken.'

De tweede concertdag, woensdag, was eerder al na enkele uren uitverkocht. Prince Roger Nelson weigert in Gent persfotografen op het plein. Enkele media schakelen sociale netwerksites in om lezers op te roepen om foto's in hoge resolutie te mailen.

Geen incidenten

Volgens de lokale politie waren er geen incidenten. 'Het enige probleem is dat mensen niet altijd op de hoogte waren over het burgemeestersbesluit dat drank in glas en blik verbiedt', aldus veiligheidsofficier Patric Joos. 'Mensen dachten onder meer dat ze met een geopend blikje wel binnen mochten, maar we laten alleen plastic toe.'

De Lijn Oost-Vlaanderen legde 23 gratis bussen in en vervoerde tussen 16 en 21 uur ongeveer 5.400 concertgangers van de parking Flanders Expo naar het historische plein. 'Het verkeer tot aan het plein verliep heel vlot en de bussen zaten goed vol', aldus Isabelle Colbrandt.

Woensdag leest u op deze website een verslag van het concert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig