Een 23-jarige Roemeen die verdacht wordt van de doodslag op Nathalie Simon in de nacht van 20 op 21 mei in de Luikse gemeente Aywaille, is door Roemenië aan ons land uitgeleverd. De man is dinsdag aangehouden.

De 39-jarige Nathalie Simon zat in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei op café in Aywaille. In de loop van de nacht verliet ze het café om elders iets te gaan drinken. Maar ze is nooit aangekomen in dat etablissement. Haar vriend kon haar niet terugvinden en verwittigde de politie.

Op zaterdag 21 mei werd het lijk van de vrouw teruggevonden aan een bos bij het centrum van de gemeente. Het lichaam was bedekt met takken en struiken. Uit de autopsie bleek dat de vrouw verkracht en gewurgd werd.

De vermoedelijke dader werd geïdentificeerd omdat hij de twee gsm's en het geld van het slachtoffer gestolen had. De twintiger heractiveerde een van de gsm's in Roemenië, waardoor hij opgespoord en gevat kon worden door het Roemeense gerecht.

De man heeft intussen al bekentenissen afgelegd. Hij verklaarde dat hij in 2011 in de streek van Luik werkte voor foorkramers. Op 20 mei dronk hij de hele dag whisky in cafés in Aywaille. Tijdens de nacht zag hij een vrouw voorbijwandelen, die hij volgde een vervolgens verkrachtte en wurgde.

De man is aangehouden voor verkrachting en doodslag en is overgebracht naar de gevangenis van Lantin.