'Aanklachten tegen DSK binnenkort ingetrokken'
Foto: © Richard Drew
De Amerikaanse Justitie zal binnen de komende weken alle aanklachten tegen het vroeger IMF-hoofd Dominique Strauss-Kahn seponeren. Dat meldt de tabloid New York Post dinsdag op gezag van een hooggeplaatste speurder. De Fransman wordt er door een kamermeisje van beschuldigd haar op 14 mei in zijn hotelkamer in New York seksueel te hebben aangerand.

'Wij weten allen dat het dossier niet hard te maken is", tekende het blad op. Het is volgens de speurder, die op anonimiteit stond, "zeker" dat de vervolging ophoudt, wellicht wanneer Strauss-Kahn op 18 juli opnieuw moet voorkomen, zoniet eerder.

"Haar geloofwaardigheid (die van de 32-jarige vrouw) is momenteel zo slecht geworden dat wij weten dat wij de zaak met haar niet meer kunnen verdedigen", zo citeerde de NYP.

"Niets wat uit haar mond komt is geloofwaardig. Dat is jammer, want nu zullen we waarschijnlijk nooit weten wat er in die hotelkamer is gebeurd".

De 62-jarige Fransman stapte als gevolg van de affaire op als topman van het Internationaal Muntfonds en is voorlopig buiten strijd om eventueel een gooi te doen naar het Elysée. Van in het begin pleit hij onschuldig op alle zeven aanklachten.