Toestand Soler gaat er licht op vooruit
Foto: ap
De Colombiaan Juan Mauricio Soler, die tijdens de Ronde van Zwitserland zwaar ten val kwam, is er opnieuw iets beter aan toe. Dat vertelde dinsdag zijn ploeg Movistar.

Soler ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van het Zwitserse Sankt-Gallen. Hij zou binnenkort wel kunnen worden overgebracht naar een ziekenhuis in zijn woonplaats Pamplona in Spanje.

'Hij ligt niet langer in coma, maar wordt nog in slaap gehouden', verklaarde ploegarts Alfredo Zuniga. 'Als hij bij bewustzijn is, reageert hij op vragen en hij ademt ook zelfstandig.' De winnaar van het bergklassement in de Tour 2007 zal waarschijnlijk lange tijd buiten strijd zijn, voegde Zuniga er nog aan toe.

De 28-jarige Soler kwam op 16 juni ten val tijdens de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland, vier dagen nadat hij de tweede rit had gewonnen. Hij liep daarbij een schedelbreuk, een bloeduitstorting in de hersenen, een geperforeerde long en een enkelbreuk op en werd een week in kunstmatige coma gehouden.