De politie van Mechelen heeft maandag een 28-jarige man uit Antwerpen opgepakt, nadat hij aan een controle probeerde te ontkomen. Hij reed de E19 op en daagde de politie uit. Die loste een waarschuwingsschot om hem tot stilstand te brengen. Dat werd vernomen van de lokale politie.

De politie wilde het voertuig van de man rond 22.45 uur controleren ter hoogte van het oprittencomplex aan Mechelen-Noord, maar hij reed meteen de E19 op. De bestuurder maakte gebaren naar de agenten en reed op een uitdagende manier: hij versnelde eerst, vertraagde dan weer en wisselde geregeld van rijstrook.

De man ging er dan ineens met hoge snelheid vandoor. De politie vuurde een waarschuwingsschot af en kon hem tot stoppen dwingen op de pechstrook ter hoogte van de afrit Mechelen-Zuid.

De Antwerpenaar werd naar het commissariaat gebracht voor verhoor, maar kon geen duidelijke uitleg geven voor zijn vreemde gedrag. In zijn wagen werd niets verdacht gevonden. De politie stelde een proces-verbaal op wegens weerspannigheid en daarna mocht hij weer naar huis.