Boek.be heeft dinsdag een boekenmand afgegeven aan Vlaams minister-president Kris Peeters. In de mand zitten voor elk van de negen Vlaamse ministers twee boeken vakantielectuur. Samen met de boekenmand overhandigde boek.be ook een eigen lijstje met aanbevelingen voor 2011 en een visienota van de creatieve sectoren in Vlaanderen.

Het wordt stilaan een traditie. Net voor het zomerreces overhandigt boek.be, de koepelorganisatie van de Vlaamse boekensector, een boekenmand aan de federale of Vlaamse regering. Dit jaar kreeg Vlaams minister-president Kris Peeters een mandje met 18 boeken overhandigd, voor elke minister twee stuks.

De boeken zijn gekozen in functie van de bevoegdheden van de ministers. Zo kreeg minister van Financiën Philippe Muyters een boek getiteld "Het verraad van de financiële wereld". Peeters kreeg dan weer "Het vredesfront" van Peter Vermeersch, een boek over het ontstaan van etnische conflicten. Hier en daar zit een duidelijke knipoog in de selectie. Zo ontving sp.a-minister Ingrid Lieten een boek over communicatie ("Communicatieleer" van Cia Muylle).

Samen met het boekenpakket kregen de ministers ook de Visienota Creatieve Industrieën in Vlaanderen aangeboden. In die nota formuleren 26 organisaties uit de creatieve sector hun aanbevelingen voor de Vlaamse regering. Boek.be vraagt daarnaast ook zelf extra aandacht voor het boekenbeleid. Specifiek voor dit jaar rekent de organisatie op extra inspanningen rond het Vlaams E-boek Platform (VEP) en een verlaging van het btw-tarief op digitale boeken van 21 procent naar 6 procent zoals voor papieren boeken.