Ongeveer 100.000 Serviërs hebben maandagavond Wimbledon-winnaar en kersvers nummer één van de wereld Novak Djokovic een warm welkom gegeven in het centrum van Belgrado.

Djokovic, een nationale held in Servië, werd met een open bus vanuit de luchthaven naar het centrale plein van de Servische hoofdstad gevoerd. Die tocht duurde uren omdat mensen onderweg gewoon uit hun auto stapten om Djokovic te begroeten. 

Uiteindelijk bereikte Djokovic samen met zijn familie het gigantische podium waar enkele rockbands ondertussen het publiek helemaal hadden opgewarmd. Toen de tennisser op ten tonele verscheen reageerde de massa uitzinnig van vreugde. 

Djokovic was totaal van zijn melk. 'Dit is ongelofelijk. Ik ben jullie allen eeuwige dank verschuldigd voor zo'n fantastische ontvangst', stamelde de winnaar van Wimbledon. 'Jullie zijn de beste fans ter wereld. Enkel Serviërs kunnen zo'n feestje bouwen. Dit is de mooiste dag van mijn leven. En ik zal er alles aan doen om dit jaar opnieuw de Davis Cup te winnen voor dit land', besloot Djokovic. Waarna hij samen met zijn twee jongere broers en de rockbands enkele lokale songs ten beste gaf tot groot jolijt van zijn supporters.