Yves Desmet wordt jurylid in 'Mijn Restaurant!'
Foto: vrt
Yves Desmet, voormalig hoofdredacteur en nu politiek commentator van De Morgen, zal deel uitmaken van de vierkoppige jury in een nieuw seizoen van het vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. Dat kondigde de zender aan op een persconferentie.

Het hele programma, waarin duo's strijden om een eigen restaurant, krijgt voor het vierde seizoen een facelift. Zo wordt er niet langer gestreefd naar topgastronomie: voortaan mogen de deelnemers ook hun beste beentje voorzetten in bijvoorbeeld een pizzeria of een bistro.

'Lekker uit eten gaan hangt niet noodzakelijk samen met sterrenkeukens of ingewikkelde gastronomie. Ook een top tapasrestaurant, een originele brasserie of een uitmuntende Italiaan kunnen een succesvolle verrijking zijn voor de horeca', aldus presentatrice Rani De Coninck. De koppels zijn vrij in de keuze van hun concept, maar één voorwaarde geldt uiteraard altijd: er moet lékker en op hoog niveau gekookt worden met verse, goede producten.'

Nieuwe juryleden

Van de jury die de eerste drie seizoenen stuurde, blijft niemand meer over. Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier worden vervangen door een vierkoppig panel. Goossens zal wel nog af en toe opduiken in het programma.

De vier nieuwe namen zijn: journalist Yves Desmet, culinair journalist Willem Asaert, architect Vittorio Simoni en marketing expert Aline Julia.

Architect Vittorio Simoni ontwierp onder meer het interieur van het restaurant 't Zilte in het MAS in Antwerpen. 

Peter Goossens is erg enthousiast over de vier nieuwe juryleden. 'De nieuwe jury van Mijn Restaurant! heeft mijn volledige steun. Het zijn stuk voor stuk mensen die op verschillende vakgebieden al heel wat bewezen hebben', zegt de topchef.

'Ik ken Willem en Yves als culinaire experten en ben dan ook blij dat zij de kandidaten met steengoede adviezen kunnen bijstaan. Ikzelf wil in het najaar zeker gaan proeven in de nieuwe restaurants en mijn adviezen als chef meegeven.'

'Mijn Restaurant!' is een van de best bekeken programma's van vtm. Het concept is gebaseerd op dat van het Australische 'My Restaurant Rules'. Vijf koppels in vijf steden (in elke provincie een) mogen zolang ze niet worden weggestemd, hun eigen restaurant uitbaten. De uiteindelijke winnaar mag het pand en de inboedel houden en krijgt daarnaast nog een geldbedrag.