Rock Werchter verhuist ten vroegste in 2013
Herman Schueremans Foto: Photo News
Een eventuele verhuis van Rock Werchter naar de voormalige luchtmachtbasis in het Limburgse Brustem (Sint-Truiden) komt er ten vroegste in 2013. Dat vertelde organisator Herman Schueremans zondag in een interview met het VRT Journaal. Het mogelijke vertrek van het muziekfestival uit de Vlaams-Brabantse gemeente houdt heel wat medewerkers en bezoekers van het festival in de ban.

"De vraag over een eventuele verhuis zweeft al enkele dagen als een donkere wolk boven de festivalwei", zegt burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar.

"Echt iedereen die bij het festival betrokken stelt die vraag. Zeker voor de motivatie van de medewerkers die al jaren nauw betrokken zijn met Rock Werchter en nu niet weten wat hen te wachten staan, is het een vervelende zaak. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. Ik zie zelf niet in waarom het festival zou moeten verhuizen. Het loopt hier vlot en de provincie en de gemeente steunen het festival. Er komt zelfs een herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) om meer podia en meer volk toe te laten. Waarom op een ander locatie van nul herbeginnen?", vraagt burgemeester Claes zich af.

Organisator Herman Schueremans zou graag een derde en vierde podium zetten en ziet in het 120 ha grote domein in Brustem nog steeds een grote opportuniteit. "Maar een mogelijke verhuis zal in het allerbeste geval pas voor 2013 zijn", aldus Schueremans.

Als het festival richting Limburg trekt, hoeven we volgens Knack.be nog niet per se van Rock Brustum te spreken: ''Wel, als Rock Werchter ooit naar Brustum verhuist, dan maken we er gewoon New Rock Werchter van', aldus Schueremans op Knack.be. 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in