Genieten in het spoor van de Tour
De Ronde van Frankrijk à la carte, Alain Bloeykens, Linkeroever Uitgevers Foto: Linkeroever Uitgevers
Onze wijnspecialist, Alain Bloeykens, volgt op dit moment samen met schrijver Pieter Aspe en cartoonist Marec de Tour de France van waaruit hij elke dag bericht over de leukste wijnadresjes.

Bloeykens heeft zijn fenomenale kennis van wijn én Frankrijk evenwel ook aangewend om De Ronde van Frankrijk à la carte te schrijven, een boek waarmee u vandaag al –maar natuurlijk ook later– de Tour op z'n lekkerst achterna kunt reizen. Onze wijnkenner legde in Frankrijk zo'n 10.000 km af om het parcours dat de Tour dit jaar volgt te verkennen. Het hoeft geen betoog dat Bloeykens regelmatig de platgelopen paden verlaat om unieke wijndomeinen, parels van restaurants, charmante logementen en originele bezienswaardigheden te ontdekken.

Al wat je in dit boek vindt, heeft Bloeykens zelf bezocht en getest, niets heeft hij van horen zeggen. Dit boek is een must voor wie iets over het Frankrijk wil leren waarlangs het peloton dit jaar scheert, maar nog veel meer voor wie van al het goede wil proeven dat La douce France te bieden heeft.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in