Maja de Bij woont in Plopsaland
Wendy Van Wanten met Frans, zoon Clément en dochter Estelle Foto: rr
Plopsaland De Panne heeft er weer een nieuwe stuk bij: Mayaland. Een indoorzone van zo'n 4.500 vierkante meter met 10 attracties gewijd aan het tekenfilmfiguurtje Maja de Bij, goed voor een investering van 8 miljoen euro, meldt Plopsaland.

Die nieuwe attracties, zoals bijvoorbeeld een molen waarbij de kinderen zelf hun gondel kunnen bedienen, kunnen samen zo'n 1.500 bezoekers per uur aan. De uitbreiding - waarbij ook een nieuw restaurant hoort - is ook goed voor 25 extra jobs.

Om dat alles feestelijk in te huldigen, kwamen enkele bv's naar de Panne afgezakt. Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100, het bedrijf achter Plopsaland, mochten onder meer Wendy Van Wanten en Jean-Marie Pfaff verwelkomen.

Studio 100 verwierf de rechten van Maja de Bij bij de overname van het Duitse EM Entertainment. Sinds een jaar is de serie dagelijks op vtmKzoom te zien waardoor de populariteit van Maja de Bij in Vlaanderen opnieuw stijgt. In Frankrijk en Duitsland is Maja de Bij ook nog steeds populair. In 2012 zal in verscheidene landen een 3D-remake in serievorm op tv te zien zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in