Novak Djokovic wint Wimbledon
Djokovic Foto: Belga
Novak Djokovic heeft zondag Wimbledon gewonnen. De Servische nieuwe nummer één van de wereld versloeg Rafael Nadal in de finale in vier sets: 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 na 2 uur en 27 minuten. Het is de derde Grand Slam voor 'Nole' en zijn tweede dit jaar, na zijn zege in de Australian Open.

In de eerste set verzilverde Djokovic een setpunt op de opslag van Nadal en kwam met 6-4 op een 1-0 voorsprong. De 24-jarige Serviër ging in set twee op zijn elan door en liep uit tot 3-0. Nadal won wel het volgende spel, maar meer gunde 'Nole' zijn opponent niet: 6-1.

Pas in de derde set verloor Djokovic zijn eerste opslagspel van de wedstrijd. Nadal putte vertrouwen uit het punt en haalde de set binnen met 1-6 na een love game. Djokovic had echter geen zin in een vijfsetter en ging bij 4-3 een tweede keer door de opslag van Nadal, waarna hij mocht gaan opslaan voor de titel. Geholpen door enkele ongedwongen fouten van Nadal, haalde hij het punt en het toernooi binnen met 6-3.

De 25-jarige Nadal grijpt zo naast een vierde titel op het Londense gras, maar leidt wel nog steeds in de onderlinge confrontaties met 16-12. Djokovic won wel de vijf laatste duels.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in