Hushovd: 'Ik ben zo gelukkig'
Foto: AFP
Thor Hushovd is dolgelukkig met zijn gele trui. 'Het team leverde goed werk, alles liep perfect, het is ongelooflijk', reageerde de Noorse wereldkampioen na de ploegentijdrit.

In 2001 won Hushovd de ploegentijdrit met Crédit Agricole, en in 2004 mocht hij het geel al eens dragen. Dat hij het nu in de regenboogtrui kan doen maakt het extra speciaal. 'Met deze trui de Tour rijden is al fantastisch, ik ben blij dat ik nu ook het geel kan nemen.'

'Ik voelde beterschap in de Ronde van Zwitserland, waar ik een rit kon winnen door ondermeer Peter Sagan te kloppen op een lastige finish', aldus de sympathieke Noor. 'Ik was dan ook met ambitie naar de Tour gekomen. Zaterdag was ik niet sterk genoeg om Philippe Gilbert te kunnen bijhouden, maar wat we in de ploegentijdrit gedaan hebben maakt alles goed. Ik was heel zenuwachtig in de bus toen BMC Racing Team aankwam, het was zo nipt'.

'Ik ben mijn ploegmakkers veel dank verschuldigd. Na dit succes gaan we de komende dagen op zoek naar meer.' Garmin-Cervelo zal het geel verdedigen maar Hushovd beseft dat het niet makkelijk zal zijn om de trui te behouden tot de Mûr-de-Bretagne. 'Ik ga samen met de ploeg mijn best doen om het geel enkele dagen te dragen'.

Farrar: 'Perfecte race'

Ploegmaat Tylar Farrar wist niet wat hem overkwam. 'Ik ben zo gelukkig, dit is een van de mooiste dagen uit mijn carrière. Dit was de perfecte race'.

Ploegbaas Jonathan Vaughters prees het harde werk van het volledige team. 'We waren de hele tijd heel zenuwachtig. Dit is een overwinning van de volledige ploeg voor al het harde werk, ook van de mecaniciens.'
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in