Van Hoovels vloert Nys in MTB Cup Sankt-Vith
Foto: André Verhoeven
Kevin Van Hoovels heeft zaterdag in Sankt-Vith de vierde manche van de Belgacom Mountainbike Cup gewonnen. De Belgische kampioen klopte Sven Nys in een spurt met twee. Michiel Van der Heijden werd derde.

Van Hoovels en Nys gingen er al snel vandoor, Van der Heijden kon de twee tenoren volgen tot in de laatste ronde maar moest toen de rol lossen. De twee koplopers gaven elkaar geen duimbreed meer toe, en in de sprint haalde Van Hoovels het makkelijk. Van der Heijden kwam 43 seconden later over de meet, Kevin Pauwels werd vierde op iets meer dan een minuut.

'Toen ik langs de nadar voelde dat ik sterker was in de spurt, ging ik vol door. En yes, het is me gelukt', reageerde de winnaar op de site van de wedstrijdorganisator. 'Ik wilde revanche nemen voor de kritieken die ik kreeg toen ik Belgisch kampioen werd. Niemand geloofde dat ik Nys nog kon kloppen. Dat is vandaag eindelijk gebeurd. Ik heb getracht om Sven er zo af te rijden, maar dat lukte me niet.'

Dankzij zijn zege verstevigt Van Hoovels zijn leidersplaats in het klassement. Met nog één manche te gaan telt hij nu 358 punten, Nys volgt met 286 eenheden. In de vijfde en laatste manche volgende zaterdag in Geraardsbergen tellen de punten mee voor 150 procent.

Voor het eindklassement vervalt het slechtste resultaat van de vijf manches wat goed nieuws is voor Nys, want door een blessure moest hij passen voor de tweede manche in Averbode.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in