Club Brugge leent Dorge Kouemaha uit aan Kaiserslautern
Foto: belga
Dorge Kouemaha, de Kameroense spits van Club Brugge, speelt volgend seizoen op huurbasis bij Kaiserslautern. Dat maakte de club uit de Duitse Bundesliga zondag bekend op zijn website. Kaiserslautern bedong ook een aankoopoptie op de aanvaller.

De 28-jarige Kouemaha was afgelopen seizoen bij blauw-zwart goed voor zeven treffers in 42 wedstrijden (alle competities inbegrepen). Het seizoen daarvoor vond hij in veertig wedstrijden achttien keer de weg naar de netten.

Club had hem in juni 2009 overgenomen van de Duitse tweedeklasser Duisburg. Met de komst van Rode Duivel Bjorn Vleminckx zijn de speelkansen van de Kameroener bij de West-Vlamingen fors geslonken.

'Dorge is een ervaren speler die weegt op een verdediging en groot en kopbalsterk is', aldus Marco Kurz, de coach van Kaiserslautern. De club zocht een nieuwe targetspits na het uitvallen van de Slovaak Adam Nemec. De ex-spits van Genk brak vorige week zijn sleutelbeen en twee ruggenwervels bij een val uit de fruitboom in zijn tuin en is drie maanden buiten strijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in