Het lijstje met Republikeinse kandidaten voor de volgende race naar het Witte Huis wordt stilaan langer. Met de 45-jarige Thad McCotter heeft zich een tiende kandidaat officieel gemeld, zo meldt de Amerikaanse zender CNN.

McCotter, die in november voor de vijfde opeenvolgende keer verkozen werd voor het Amerikaanse Congres, stelde zich zaterdag officieel kandidaat tijdens een festival in zijn thuisstaat Michigan. Er worden hem weinig slaagkansen toegedicht.

De negen andere Republikeinen die zich al officieel kandidaat hebben gesteld voor het presidentschap, zijn volgens de krant New York Times: Michele Bachmann, Herman Cain, Newt Gingrich, Jon Huntsman, Gary E. Johnson, Ron Paul, Tim Pawlenty, Mitt Romney en Rick Santorum.

Intussen blijft het koffiedik kijken of Sarah Palin zich kandidaat zal stellen. De ex-gouverneur van Alaska en voormalige vice-presidentskandidate laat nog in het midden of ze opnieuw aan de strijd deelneemt.

De Republikeinse kandidaat die de partijnominatie in de wacht sleept, zal het bij de presidentsverkiezingen in november 2012 moeten opnemen tegen de huidige Amerikaanse president en Democraat Barack Obama.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in