Frédéric Caudron speelt halve finales WB driebanden in Matosinhos
Frédéric Caudron (UMB-3) heeft zich zaterdag in het Portugese Matosinhos voor de halve finales van het tweede wereldbekertoernooi driebanden van het seizoen geplaatst. In zijn kwartfinale nam de 43-jarige Henegouwer met 3-0 de maat van de Griek Nikos Polychronopoulos (UMB-17). Zondag strijdt hij voor een finaleplaats tegen de Nederlandse Europese kampioen Dick Jaspers (UMB-1).

In de andere halve finale staan de Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-6) en de Zuid-Koreaan Cho Jae-Ho (UMB-21) tegenover elkaar. Die halve finale had een Belgisch onderonsje kunnen worden, maar wereldkampioen Sanchez won in de kwartfinales met 3-0 van Roland Forthomme (UMB-27), terwijl Cho Jozef Philipoom (UMB-12) met 3-1 uitschakelde.

Eddy Merckx (UMB-2), in februari winnaar van de eerste wereldbekermanche in het Turkse Trabzon, werd in de achtste finales met 3-2 uitgeschakeld door Philipoom. In dezelfde fase verloor Eddy Leppens (UMB-16) met 3-0 van Jaspers. Peter Ceulemans (UMB-100) sneuvelde in de prekwalificaties.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in