Verschillende landen hebben, in het kader van de parlementsverkiezingen in Thailand, een reisadvies uitgebracht. Ons land raadt reizigers aan op afstand te blijven van politieke samenscholingen.

De parlementsverkiezingen van zondag gaan tussen de Democratische Partij van premier Abhisit en de oppositie, vanuit ballingschap geleid door de vorige premier Thaksin. In 2010 kwamen meer dan 90 mensen om bij het geweld als gevolg van politieke onrust.

Buitenlandse Zaken raadt aan om tijdens het laatste weekend van de campagne, tijdens en na de verkiezingen op afstand te blijven van politieke samenscholingen. Het is aangeraden de evolutie van de veiligheidssituatie nauwgezet op te volgen. Buitenlanders worden niet specifiek geviseerd, merkt Buitenlandse Zaken op.

Australië waarschuwt voor het gevaar van nieuwe onrust en geweld tijdens de kiesperiode. Ook Groot-Brittannië voor mogelijke nieuwe onrust. Ierland en Canada roepen hun reizigers op tot voorzichtigheid. Frankrijk raadt aan om politieke manifestaties te mijden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in