Tom Coninx stapt over naar VTM
Foto: Koen Bauters
Studio Een-presentator Tom Coninx verlaat de openbare omroep en wordt het gezicht van het nieuwe voetbalmagazine op de commerciële zender VTM. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant is er een mondeling akkoord tussen Coninx en VTM. Ook Frank Raes, Stef Wijnants, Eddy Demarez en Peter Van den Bempt zouden zijn gevraagd voor een overstap naar VTM.

VTM haalde enkele weken geleden de samenvattingen van de Jupiler League in huis. Het is de bedoeling dat Coninx ook bij VTM de wedstrijdverslagen aan elkaar praat. VTM voorziet een voetbalprogramma elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 23u.

De presentatie van dit nieuwe voetbalprogramma zal gebeuren door een vierkoppig team. Naast Coninx zijn dat Peter Morren, Niko Lainé en ‘rookie’ Maarten Breckx. Robin Janssens blijft het vaste gezicht van de Champions League op 2BE.

Dirk Deferme, chef sport: "Het is een eer om sport te mogen brengen die de massa beroert. En dat doet voetbal. De afgelopen weken is er dan ook hard gewerkt aan het nieuwe voetbalprogramma en het team. Tom Coninx zet een logische stap. Veel voetbaljournalisten hebben het hem voorgedaan: hij volgt het voetbal. Ik kijk uit naar zijn drive, ideeën en zijn kwaliteiten als presentator en reportagemaker."

Coninx: 'Geen slechte gevoelens bij verlaten VRT'

Tom Coninx: “Voetbal tot bij de supporters brengen is mijn passie. Dat is dé reden waarom ik mee het voetbalprogramma bij vtm ga presenteren. Ik ga dus zeker niet met slechte gevoelens weg bij de VRT en wil hen dan ook danken voor de kansen die ik gekregen heb de afgelopen jaren."

Coninx, zoon van  Alain Coninx, debuteerde in 1998 op Studio Brussel met de 'sportbrunch'. In 2003 trok hij even naar VT4 voor het programma 'Schoon Volk', maar toen dat werd afgevoerd keerde hij terug naar de VRT.

Hij was de vaste presentator van Studio 1 en verzorgde ook de omkadering bij de live-voetbalwedstrijden op Canvas. Coninx was ook actief op Sporza Radio en presenteerde 's maandags een sportprogramma op FM Brussel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in