José Riga tekent voor twee jaar bij Standard
Foto: Photo News
Zoals aangekondigd is José Riga de nieuwe trainer van Standard. Hij tekende in Luik voor twee seizoenen. Peter Balette wordt zijn assistent, Jean-François De Sart wordt de nieuwe sportief directeur in Luik.

De 53-jarige José Riga is de nieuwe hoofdtrainer van vicekampioen Standard Luik. De voormalige coach van onder andere Bergen en tweedeklasser Wezet ondertekende in de Vurige Stede een contract voor twee seizoenen en krijgt Peter Balette (ex-Club Brugge) als assistent. Voormalig assistent-trainer Jean-François De Sart is de nieuwe sportief directeur. Dat maakte Standard Luik dinsdag bekend.

De relatief onervaren Riga moet in Luik Dominique D’Onofrio opvolgen, die na het seizoen opstapte. In zijn kielzog volgde zijn Portugese assistent-trainer Sergio Conceiçao. Peter Balette, zonder ploeg nadat zijn contract bij Club Brugge in onderling overleg ontbonden werd, zal Riga bijstaan.

De Sart stopt als beloftenbondscoach

De Sart werd op zijn beurt dan weer aangesteld om de sportieve staf te coördineren. De Sart ken het immer woelige Luikse huis maar al te goed, want hij was er in het verleden al aan de slag als assistent-trainer en technisch directeur van de Académie Robert Louis-Dreyfus. Hij stopt ook als bondscoach van Belgische beloften. Ook Riga heeft een Standard-verleden, tussen 2003 en 2005 was hij al eens adjunct-coach van de Rouches, toen als rechterhand van Dominique D’Onofrio.

Michel Bruyninckx komt over van de Leuvense topsportschool en is de nieuwe directeur van de jeugdacademie, Bernard Smeets vervangt Siramana Dembélé als T3. Keeperstrainer Hans Galjé en fysiektrainer Guy Namurois behouden hun job.

Paleisrevolutie

Vorige week vond er na de overname door Roland Duchâtelet een ware paleisrevolutie plaats aan de boorden van de Maas. De rol van sterke man Luciano D’Onofrio is helemaal uitgespeeld, communicatiedirecteur Sacha Daout en commercieel directeur Frédéric Leidgens verlieten net als de voltallige raad van bestuur het schip.