Peeters: Doel is nog geen bouwput
Foto: (rr)
Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters is er nog niets beslist over een bouwput voor de Oosterweeltunnel in Doel. Hij heeft het over een non-paper, een discussienota.

Op de kabinetten van de Vlaamse regering circuleert een nota waarin de bouwput voor de Oosterweeltunnel in Doel komt te liggen. Die put zou dan op termijn worden uitgegraven tot een echt dok, het Saeftinghedok. Dat is dan meteen het einde van het dorp.

De Standaard meldde dat scenario. Daarbij ook de opmerking van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) dat dit bouwput-scenario één van de vier voorliggende scenario's is.

Kris Peeters (CD&V) bevestigde dat laatste in het Vlaams Parlement. Er zijn vier scenario's, zei hij waarvan Doel er één is. De andere zijn dat de put komt in het verlengde van het Verrebroekdok, de haven van Zeebrugge of  Barendrecht in Nederland.

Volgens Peeters betekent een mogelijke keuze voor een bouwput in Doel niet eens dat die put later wordt uitgebreid tot de bouw van het Saeftinghedok.

Peeters stelde dat het scenario van het einde van Doel uit een non-paper komt. Een non-paper is een discussietekst, meer niet.

"Als u non-papers in handen krijgt, wees er dan voorzichtig mee", liet hij de parlementsleden weten.

Verschillende parlementsleden vroegen de minister-president om snel duidelijkheid te scheppen over Doel. Peeters stelde hen niet helemaal gerust. Belangrijker dan snelheid is dat de Vlaamse regering de procedures goed volgt, zei hij.