Ricco ondanks startverbod in koers voor wielertoeristen
Foto: photonews
Riccardo Ricco kan het blijkbaar niet laten en heeft weer tegen de schenen gestampt van de Italiaanse wielerbond. Hij presteerde het om doodleuk in te pikken in een Gran Fondo, een wedstrijd voor wielertoeristen.

In een wedstrijd voor wielertoeristen, de Gran Fondo Lombardi in Voghera, kwam de Italiaanse dopingzondaar na tien kilometer van achter een huis tevoorschijn en haakte aan bij het peloton. Meer zelfs, il Cobra zette zich op kop en reed in dienst van enkele vrienden op indrukwekkende manier een gat dicht.

Dit echter tot grote frustraties van de andere amateurs. Ricco zelf liet de verwensingen niet aan het hart komen maar kneep wel kort voor de finish de remmen dicht, om zich daarna doodleuk naar de douches van de organisatie te begeven. Daar werd hij uiteindelijk kordaat buiten gesmeten.

Wanneer de Italiaan alsnog hoopte weer koersen te mogen rijden, was dit geen al te beste zet. Door het startverbod in elke vorm van competitie (dus elke koers waar een klassement wordt opgesteld) te negeren, riskeert hij een extra schorsing. Levenslang of levenslang plus tien jaar geschorst, maakt natuurlijk weinig verschil...