Villas-Boas bevestigt vertrek bij FC Porto
Villas Boas Foto: Photonews
De Portugese trainer André Villas-Boas heeft dinsdag bevestigd dat hij zijn contract bij landskampioen FC Porto verbreekt en de wegkoopclausule van 15 miljoen euro betaalt. Daarmee lijkt niets nog een overgang naar Chelsea in de weg te staan.

Porto liet in een persbericht weten 'op de hoogte te zijn van de wens van zijn trainer om zijn contract te verbreken door de wegkoopclausule met onmiddellijke ingang te lichten'.

De overeenkomst die de trainer sinds vorig jaar aan de club bond, 'zal verbroken worden na betaling van het voorziene bedrag'.

Het Portugese persagentschap Lusa meldde eerder dat Villas-Boas de Drakenclub dinsdagmorgen per fax op de hoogte had gebracht van zijn beslissing.

Villas-Boas pakte in zijn eerste seizoen als hoofdcoach bij Porto meteen de treble: landstitel, Beker en de Europa League. Met zijn 33 jaar was hij ook de jongste trainer ooit die een Europese beker won.

De Engelse topclub Chelsea, waar de Italiaan Carlo Ancelotti eind mei moest opkrassen, wordt zo goed als zeker zijn nieuwe club. Villas-Boas kent de Blues al goed: van 2004 tot 2007 was hij er assistent van zijn landgenoot José Mourinho.