MNM trekt tijdens de zomer naar Zeebrugge
Maandag werd de eerste steen gelegd voor de bouw van de studio in Zeebrugge. Foto: MNM Summerclub
Vanaf 2 juli maakt hitzender MNM elke dag live radio vanop het strand in Zeebrugge. In de MNM Summerclub kunnen luisteraars tijdens de zomermaanden ook zelf radio maken.

‘In de MNM Summerclub gaan we een zomer lang interactieve radio maken’, zegt nethoofd Rino Ver Eecke. ‘Het wordt een aantrekkelijk platform waar de leefwereld van jongeren centraal staat.’

Maar ook de luisteraar staat centraal. ‘De MNM-luisteraars kunnen een bezoekje brengen aan de radiostudio in Zeebrugge en ontdekken hoe radio gemaakt wordt. Maar ze maken ook zelf radio in de MNM-studio. Iedereen kan langskomen voor groeten en verzoeken’, aldus Ver Eecke.

Gezocht: nieuwe dj

In de MNM Summerclub zullen regelmatig grote artiesten langskomen. Maar het is ook een gelegenheid voor luisteraars om hun creativiteit en talent te tonen. Voor hen bouwt MNM een free podium. Daarnaast organiseert MNM in de zomermaanden een zoektocht naar een nieuwe MNM hit-dj. Een jury met onder anderen de MNM-huis-dj’s zal bepalen welke dj het best hits aan elkaar kan mixen.

Naast de MNM-studio zullen er elke dag workshops zijn rond zomersporten en spelen. Zo zullen er op het MNM Sportbeach wedstrijden pannavoetbal, een vorm van straatvoetbal, en Kubb, een populair spel met houten blokken, gespeeld worden.

Films en boeken

Elke donderdag in juli is MNM Filmdag. Vanaf 14.30 uur worden een kinderfilm, een jeugdfilm en een film voor volwassenen afgespeeld op het strand.

Maar de zomer is voor veel mensen ook de ideale gelegenheid om een spannend boek te lezen. MNM richt op het strand van Zeebrugge een MNM Strandbibliotheek in, met boeken en strips geselecteerd door de MNM-ploeg. Ook Pieter Aspe komt langs en geeft uitleg over het schrijven van een boek.

De MNM Summerclub duurt nog tot en met 28 augustus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in