Vakbonden en directie De Lijn bereiken ontwerpakkoord
Foto: BDW
Bij De Lijn hebben vakbonden en directie dinsdagochtend een ontwerpakkoord bereikt over de cao 2011-2012. Dat zegt de woordvoerder van De Lijn aan Belga. De staking van vrijdag is voorlopig afgelast.

De vakbonden bij De Lijn zullen het ontwerpakkoord over de cao 2011-2012 woensdag voorleggen aan hun achterban. De bonden zullen de tekst ook verdedigen, zo heeft Jan Coolbrandt van ACV Openbare Diensten dinsdag gezegd. Over de inhoud van het ontwerpakkoord wil de vakbondsman nog niets kwijt.

"We willen het eerst toelichten aan de militanten", zegt hij. "Dat doen de drie vakbonden woensdag op hun militantencomité. De militanten moeten dan beslissen of het ontwerpakkoord voor hen aanvaardbaar is." Dat doen ze met een stemming.

De vakbonden bij De Lijn hebben zich geëngageerd om het akkoord te verdedigen. Als hun achterban zich daarbij aansluit, is de aangekondigde staking van vrijdag van de baan. Zo niet zullen de vakbonden wellicht verdere acties plannen, maar volgens Coolbrandt is het voorbarig om daarover uitspraken te doen.

Vakbonden en directie bij De Lijn kwamen in de nacht van maandag op dinsdag tot het ontwerpakkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden in 2011 en 2012. Zaterdag hadden de vakbonden bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij nog actiegevoerd.