Metallica en Lou Reed maken samen een album
Metallica Foto: ap
Hebt u altijd willen luisteren naar een mix van de rustige stem en de diepe teksten van Lou Reed met de loeiharde rock van Metallica? Dan komt uw wens volgens Rolling Stone binnenkort uit. Reed heeft namelijk een album opgenomen met de legendarische metalband.

Lou Reed was onlangs te gast in de opnamestudio van Metallica in San Francisco. Tijdens een serie korte studiosessies maakten ze volgens Rolling Stone 'een uniek album'. Op de cd, die voorlopig nog geen titel heeft, komen tien nummers die Reed componeerde voor het theaterstuk Lulu. Metallica leverde een belangrijke bijdrage aan het arrangement.

Eerste ontmoeting

Reed en Metallica speelden voor het eerst samen in 2009 op een concert van de Rock and Roll hall of fame in New York. 'Toen wisten we dat we voor elkaar gemaakt waren', aldus Reed. Enkele maanden geleden belde Reed de band terug op om met hem samen te werken aan het album voor Lulu.

'Toen ik naar de demo's van Lou luisterde, was ik eerst een beetje bang omdat de muziek zo open klonk', vertelt Metallica-frontman James Hetfield. 'Toen dacht ik echter: dit kan alle kanten op!' Daarop begon de band te werken aan de muzikale begeleiding.

Het resultaat is volgens Rolling Stone 'tegelijk onvoorspelbaar en gemeen strak'. Het album zou voor 90 procent afgewerkt zijn, maar er zijn nog geen plannen voor de release.