Nieuw Twitter-foutje van Leterme
Foto: twitter
Yves Leterme heeft opnieuw een privé-bericht op Twitter verstuurd naar al zijn volgers. De tweet is inmiddels verwijderd.

Vanmorgen stuurde de ontslagnemende eerste minister het mysterieuze bericht  'Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken' via Twitter de wereld in.

Vermoedelijk wilde Leterme reageren op een privé-bericht dat één van zijn volgers hem had gestuurd, maar verstuurde Leterme per abuis het bericht naar zijn 18.000 volgers. 

Na een uurtje verwijderde hij het bericht. De woordvoerder van de eerste minister wilde geen commentaar kwijt over het voorval.

'Want to learn to know you'

Leterme maakte eerder dit jaar al een gelijkaardige fout. Toen hij in Kinshasa was voor de viering van de onafhankelijkheid van Congo postte hij de tweet 'Not at all. Want to learn to know you. You to?'. De tweet was bedoeld als privé-berichtje, maar kwam toch op de publieke account van de aftredende premier terecht.

Leterme verwijderde de tweet en verontschuldigde zich: 'Excuus voor misverstand met boodschap die voor een correspondent bedoeld was die ik gisteren zag op de receptie op de residentie van premier Kabila. Het zal de hitte zijn.' 

Speculaties

Het regende nadien speculaties op Twitter over de persoon aan wie de boodschap was gericht. Komiek Geert Hoste liet in een tweet uitschijnen dat Leterme zich tot hem had gericht:

@yleterme Klopt idd. niet. Kvertel t je zondagav wel. Kwerkte niet bij Adecco maar metallo. Nu beetje metaalmoe. U never stalk alone.