Twee Bergense jongeren in een Volkswagen Polo hebben een 4x4-bestuurder zaterdagochtend in Gembloux de schrik van zijn leven bezorgd. Ze botsten meermaals tegen de wagen van het slachtoffer aan, waarop ze uiteindelijk zelf in de gracht beland zijn. Toen de belaagde uitstapte om te helpen, bedreigden ze hem met een vuurwapen.

Na enkele botsingen kwamen de twee jongeren in hun Polo ter hoogte van de belaagde Hyundai rijden, in een poging hem tot stoppen te dwingen. Dat lukte pas toen ze zelf in de gracht beland waren.

De twee inzittenden - de ene minderjarig, de andere meerderjarig - verlieten het voertuig, maar haalden vervolgens een wapen uit de kofferbak. Het ging om een type dat veel weg heeft van een mitrailleur.

De hulpvaardige Hyundai-bestuurder sloeg op de vlucht en verwittigde de politie. Die kon de meerderjarige snel opsporen, waarna een speurhond ook de minderjarige met het wapen wist te vinden. Hij had getracht een wagen te stelen om te vluchten.

De twee jongeren brachten naar eigen zeggen de nacht door in de Sinatra, een discotheek in Tongrinne. De oudste van de twee werd aangehouden in Namen. De minderjarige moest voor de jeugdrechter in Bergen verschijnen.