Ook Venus Williams maakt comeback in Eastbourne
Foto: Photo News
De tenniszussen Venus en Serena Williams zullen volgende week deelnemen aan het tennistoernooi van Eastbourne (618.000 dollar; 426.000 euro). Ze maken zo hun langverwachte comeback na zes en twaalf maanden inactiviteit.

De 29-jarige Serena Williams, ex-nummer een en nu naar de 25e plaats op de WTA-ranking weggezakt, speelt haar eerste wedstrijd sinds ze vorig jaar na de eindzege in Wimbledon een voetblessure opliep. Daarna moest ze in februari voor een longembolie onder het mes en kreeg ze een mentale dip. In Eastbourne staat ze in de eerste ronde tegenover de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA-33). Als ze die wedstrijd wint, staat er mogelijk een clash met Vera Zvonareva (WTA-3) op het menu in de tweede ronde. Dat zou dan een heruitgave van de wimbledonfinale van vorig jaar zijn.

Venus Williams (WTA-32), net als haar één jaar jongere zus ex-nummer een van de wereld, viel tijdens de derde ronde van de Australian Open uit met een heupblessure tegen Andrea Petkovic (WTA-11). In de eerste ronde van Eastbourne ontmoeten de twee elkaar weer.