Marcel Kittel wint eerste rit in Delta Tour Zeeland en is de nieuwe leider
Marcel Kittel Foto: PN
Marcel Kittel (Skil-Shimano) heeft zaterdag in een massasprint de eerste etappe in de vierde editie van de Delta Tour Zeeland (cat. 2.1) gewonnen. Na 193,8 kilometer van Middelburg naar Goes was de 23-jarige Duitser net iets sneller dan de Nederlander Theo Bos en de Litouwer Aidis Kruopis. Kittel, tweede in de proloog, is ook de nieuwe leider. Hij neemt het over van de Nederlander Jos Van Emden.

Na 21 kilometer kregen zes renners even een vrijgeleide van het peloton. Bij de vluchters waren Niels Albert, de Fransman Olivier Bonnaire, de Duitser Dominic Klemme en de Nederlanders Joost van Leyen, Tom Veelers en Sander Oostlander. Zij mochten tot maximaal 2:30 voor de grote groep uitrijden en werden op 50 kilometer van de finish weer ingerekend.

Het sein voor elf anderen, met daarbij Rob Goris en Nicky Cocquyt, om hun kans te gaan, maar met nog 25 kilometer voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite. Jens Mouris ging op 8 kilometer van de finish nog eens zijn kans. Hij werd op 2 kilometer van de eindmeet gegrepen.

Zondag wordt de Delta Tour Zeeland afgesloten met een etappe over 195,8 kilometer met start en aankomst in Terneuzen..